Yggdrasil, Hugin, Munin, Valknut og Vegvisir

En tatovering som viser mange elementer av skandinavisk symbolikk.
– Yggdrasil: Ellers kjent som verdenstreet, avbildet som et gigantisk tre, ofte beskrevet som en gran eller barlind, som vokser i sentrum av universet.
Dens røtter, grener og stamme forbinder tre virkelighetsnivåer, som symboliserer forbindelsen mellom gudenes verden, mennesker og vesener knyttet til etterlivet.
Røttene til Yggdrasil når til kildene der Mímirs brønn ligger, som er kilden til visdom. Viktig at brønnen er bebodd av NORNER …. 😉
– Hugin og Munin. «Tanke» og «Minne» Odins ravner regnes som symboler på visdom, intelligens og klokskap. De er også et symbol på den konstante søken etter kunnskap og ønsket om å utvikle sinnet.
– Runer: hadde både en skrivefunksjon og en magisk betydning.
Brukes til inskripsjoner på steiner, verktøy og gravsteiner, men også til magiske, spå- og beskyttelsesformål.
I dette tilfellet har vi følelsen til J.R.R. Tolkiens «Ikke alle som vandrer er tapt»
– Vegvisir: et magisk kompass som hjelper deg å navigere og holde deg på sporet under vanskelige forhold, både bokstavelig og metaforisk i livet. Vegvisir er et symbol fra islandsk magisk tradisjon, spesielt galdrabók (gammelnorske magiske bøker). Assosiert med islandsk folklore og magisk tradisjon, men dens røtter ligger i den gammelnorske verden mer generelt. For meg en beskyttende talisman med en kraftig effekt.
– Valknut: et symbol sterkt forankret i norrøn mytologi. En beskyttende amulett som kan brukes for å beskytte mot onde ånder eller fiender. Noen ganger assosiert med vakre valkyrier, som ifølge nordisk mytologi valgte falne krigere for å personlig eskortere dem til Valhalla 😀 Det er verdt å investere i Valknut 😉